Meer informatie over heliumballonnen

HOUDBAARHEID BALLONNEN

ZWEEFDUUR HELIUMBALLONNEN

Direct na opblazen met helium blijft een normale ballon gemiddeld tussen de 16-20 uur zweven, binnen normale omstandigheden. Hoe groter de ballon, hoe langer deze zweeft. Hieronder vindt u een handige tabel met verschillende maten.

Inch Centimeter Gem. levensduur (heliumvulling) Gem. levensduur (heliumvulling + HiFloat behandeling)
12 35 14-20 uur 3-5 dagen
30 65 (rond) 3-4 dagen 12-15 dagen
36 90 (rond) 5-7 dagen 14-20 dagen

*Opgegeven specificaties zijn gemiddeld (opgegeven door onze fabrikant) en afhankelijk van het gewicht wat aan de ballon is bevestigd. Extra decoratie als confetti, linten, etc. kunnen invloed hebben op de zweefduur. Wij geven hier geen garanties op.

BALLONNEN ZIJN ZÉÉR KWETSBAAR!

De ballonnen die wij gebruiken voor onze ballonnendecoraties (voornamelijk van het merk Belbal / Sempertex) hebben de hoogste kwaliteit en worden gemaakt voor de professionele markt. Ondanks dit blijven de ballonnen ontzettend gevoelig voor invloeden van buitenaf. Onder andere de volgende omstandigheden hebben een nadelig effect op de levensduur van de ballonnen:

 • Temperatuurverschillen
 • Tocht
 • Wind
 • Vocht (condensvorming / regen)
 • Zonlicht
 • Warmte
 • Scherpe voorwerpen
 • Vandalisme
 • Kinderen / huisdieren

Kamertemperatuur
Ballonnen gaan eigenlijk alleen het beste mee op kamertemperatuur. Worden de ballonnen blootgesteld aan bovenstaande elementen (omdat ze bijvoorbeeld buiten staan), dan kun je verwachten dat ze (fors) minder lang meegaan.

Sluit alle nadelige invloeden uit als je wilt dat de ballonnen langer dan een dag meegaan!

Meerdaags gebruik
Wil je de ballonnen meerdaags gebruiken? Overleg dit dan met ons. Wij geven je graag alle benodigde informatie en kunnen vaak goed inschatten of de ballonnen aan je verwachtingen kunnen voldoen.

Belangrijke tip bij buitengebruik
Laat ballonnen 's avonds en 's nachts nooit buiten staan! Door temperatuurverschillen en dauw (waterdamp) ontstaat er een vochtige laag aan de buitenkant van de ballon waardoor de talkpoeder geen functie meer heeft. Als de ballonnen weer opdrogen zullen ze aan elkaar gaan plakken. Bij temperatuurstijging zetten de ballonnen uit, maar omdat de talkpoeder is verdwenen kan de latex die aan elkaar plakt scheuren waardoor de ballon leegloopt of klapt bij warmte/zonlicht.

Geen garantie op houdbaarheid
Vanaf het moment dat wij geen invloed meer hebben op de houdbaarheid van de ballonnen (d.w.z. na levering/ophalen van uw bestelling) kunnen wij helaas geen garantie geven op de houdbaarheid van de ballonnen.

HELIUMBALLONNEN AAN HET PLAFOND

Wordt jij ook zo vrolijk van al die heliumballonnen aan het plafond? Wij niet altijd! Heliumballonnen zijn ontzettend gevoelig voor scherpe voorwerpen, zeker als ze net opgeblazen zijn. Laat je een heliumballon tegen het plafond zweven? Zorg dan dat je het hele oppervlak hebt geïnspecteerd op scherpe oneffenheden. Een klein korreltje in de verf kan er al voor zorgen dat een ballon knalt. De grootste boosdoeners zijn;

 

 • Houten plafonds
 • Houten balken
 • Systeemplafonds
 • Inbouwverlichting
 • Plafond met korrelstructuur
 • Wind / tocht (waardoor de ballonnen blijven bewegen)
 • Ballonnen die nét opgeblazen zijn

Inspecteren plafond
Het inspecteren van het plafond kun je het beste doen met een (schone) vlakke hand. Echter de kleinste oneffenheden die je zelf misschien niet voelt kunnen er al voor zorgen dat je ballonnen kunnen knallen.

Inbouwverlichting plafond
Heeft je plafond inbouwverlichting? Zorg ervoor dat je de lampen zeker een uur van tevoren hebt uitgeschakeld.

Ballonnen die net opgeblazen zijn knallen sneller
Zijn je ballonnen net opgeblazen dan zijn ze ontzettend kwetsbaar. Zeker als de temperatuur wat hoger wordt (bijvoorbeeld op een warme dag of met veel gasten) dan zijn de ballonnen extreem gevoelig voor de kleinste oneffenheden. Helium zet in warmte namelijk sneller uit dan lucht waardoor de ballonnen zullen groeien en daardoor veel kwetsbaarder zijn dan normaal.

Minimaal 2 uur laten rusten
We raden je aan om de ballonnen minimaal 2 uur te laten rusten alvorens je ze oplaat tegen het plafond. De ballonnen hebben dan voldoende rek waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor scherpe voorwerpen/oneffenheden.

OXIDEREN / MAT WORDEN

Latex ballonnen zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal wat betekent dat ze na verloop van tijd zullen oxideren als deze opgeblazen zijn. Dit natuurlijke proces gaat sneller bij warmte en direct zonlicht. Zeker donkere ballonnen kunnen in direct zonlicht meteen hun glans kwijtraken en dof worden. Doorzichtige ballonnen zullen ondoorzichtig worden.

Zorg ervoor dat de ballonnen na afloop van je evenement in de prullenbak verdwijnen.

Houdt er rekening mee dat de meeste foto's op onze website gemaakt zijn als ze net zijn geplaatst.

ZELF VERVOEREN

Ga je je ballonnen zelf vervoeren? Houdt dan rekening met de volgende tips:

 • Ballonnen vervoeren in zakken (deze verstrekken voor een klein bedrag bij afhaalbestellingen)
 • Auto goed ventileren, bij warm weer is een airco gewenst
 • Ballonnen niet in een stilstaande auto bewaren (zeker niet als de zon schijnt!)
 • Zorg voor een ruime personenauto of bus. Ballonnen hebben veel volume
 • Zorg dat je voldoende ruimte hebt in de auto

Zijn de ballonnen behandeld met HiFloat voor een langere zweefduur? Haal de ballonnen dan bij thuiskomst direct uit de zak.

Toch een beetje lastig? Maak gebruik van onze bezorgservice.